Automatický zavlažovací systém

Automatický zavlažovací systém má mnoho výhod. Dodáva všetkým rastlinám rovnomerné množstvo závlahy na základe ich potreby. Zavlažuje vtedy, keď je to výhodné a úsporné, teda v noci alebo skoro ráno. Majiteľ záhrady nemusí tráviť čas so zavlažovaním, nemusí vstávať skoro ráno. Trávnik zavlažujú rôzne hlavice, ktoré pokrývajú celú plochu trávnika tak, aby ten dostal všade rovnomerné množstvo vody. Stromy a kríky sú zavlažované kvapkovou závlahou, ktorá je mimoriadne úsporná a účinná. Naša firma používa pri montáži zavlažovacích systémov komponenty amerického výrobcu zn. HUNTER. Tieto výrobky predstavujú top kvalitu zavlažovacích systémov. Na nami zrealizovanú závlahu dávame 2 roky záruku.

Nami poskytované služby v oblasti závlahy môžeme rozdeliť do troch skupín:

Projekt závlahového systému
Správný návrh zavlažovacieho systému je najdôležitejším predpokladom
pre správne fungovanie každého závlahového systému. Ani najlepšie komponenty nezaistia dobrú závlahu pokiaľ systém nie je dobre navrhnutý. Do vlastného návrhu závlahy sa preto radšej nepúšťajte sami, ale nechajte si poradiť od odborníkov.

Najčastejšiou laickou chybou pri návrhu rozmiestenia postrekovačov je nerešpektovanie zásady dostatočného prekrývania ploch susednými postrekovačmi. Vždy je potrebné dodržiavať optimálny spon, to znamená, rozmiestnenie by malo byť pravidelné a každý postrekovač by mal vždy striekať na susedný.

Najspoľahlivejší spôsob pre vytvorenie presného návrhu je osobná návšteva skúseného technika z našej spoločnosti priamo na riešenom pozemku. Ten
na mieste odporučí vhodný typ zavlažovacieho systému, navrhne rozmiestnenie postrekovačov, umiestnenie ovládacej jednotky, či posúdi kapacitu zdroja vody
a možný spôsob pripojenia.

Pre spracovanie návrhu systému a aj následnu kalkuláciu ceny je dôležitá znalosť celej rady údajov a existencia osadzovacieho plánu pozemku v merítku.

Realizácia závlahového systému
Pri správne navrhnutom projekte závlahy je samotná realizácia závlahového systému jednoduchšou časťou. Položeniu samotných komponentov predchádza výkop kanálov a miest pre postrekovače. Ak realizujeme závlahu už na existujúcom trávniku, výkopu predchádza vyrezanie trávneho koberca a jeho odloženie, aby bolo možné ho vrátiť na pôvodné miesto po položení závlahového systému.

Keď je závlahový systém uložený na svojom mieste, dochádza k vyčisteniu systému a osadeniu trysiek a ich správnemu nasmerovaniu. Ak je celý systém funkčný ostáva už len naprogramovať ovládaciu jednotku podľa veľkosti plôch
a potrebe závlahy v danom mieste. Pri programovaní množstva zálievky venujeme veľkú pozornosť najmä sezónnosti, teda v mesiacoch s nižšou priemernou dennou teplotou znižujeme potrebu množstva vody.

Servis závlahového systému
Ako každé iné zariadenie, aj automatický závlahový systém vyžaduje pravidelnú kontrolu a servis. Ak zveríte realizáciu Vášhu závlahového systému nám, poskytneme Vám prvé nastavenie a zazimovanie systému bezplatne. Zazimovanie závlahového systému spočíva predovšetkým v jeho odvodnení. Takisto dôležité je zazimovanie zdroja vody. Ak by v závlahovom systému došlo k zamrznutiu vody, mohlo by to viesť k závažnému poškodeniu systému.

Budeme potešení, ak zveríte bezproblémový chod Vášho závlahového systému
do našej starostlivosti.

Značky:, ,
Zdielať

Pridajte komentár

Vaša emailová adresa nebude verejná. Povinné polia sú označené *